Novice

Anketa o Listini EU o temeljnih pravicah

Anketa o Listini EU o temeljnih pravicah

📣 Pridružite se raziskavi o Listini EU o temeljnih pravicah!

Začeli smo večjezično spletno anketo v vseh državah, ki so zastopane v našem konzorciju, da bi ocenili, kako se Listina EU o temeljnih pravicah uporablja in razume, ter zbrali vaše dragocene povratne informacije, prispevke in najboljše prakse.

Če ste organizacija civilne družbe, aktivist_ka, zagovornik_ca človekovih pravic (vključno z organi in institucijami za zaščito človekovih pravic) ali vas preprosto zanima varstvo temeljnih pravic v Evropi, je vaš prispevek bistven za oceno, kako se Listina EU o temeljnih pravicah dojema in uporablja v državah našega konzorcija.

 

📣 Zakaj sodelovati

✅Vpliv na politiko

Rezultati raziskave bodo usmerjali razvoj politik in pobud za izboljšanje uporabe in izvajanja Listine EU o temeljnih pravicah v državah konzorcija.

✅Izboljšanje ozaveščenosti

Namen ankete je oceniti raven ozaveščenosti o vsebini in ciljih Listine EU o temeljnih pravicah; vaša mnenja in znanje nam bodo pomagali opredeliti načine za izboljšanje prepoznavnosti Listine ter zagotoviti, da jo vsi poznajo in razumejo.

✅Promocija temeljnih pravic

vaše sodelovanje bo pomagalo zbrati povratne informacije in najboljše prakse o tem, kako se lahko Listina uporablja kot ključno orodje za varstvo temeljnih pravic

 

📣 Kako deluje

Kdo lahko sodeluje: Organizacije civilne družbe, združenja, aktivisti_ke, zagovorniki_ce človekovih pravic (vključno z organi in institucijami za zaščito človekovih pravic), pravni strokovnjaki_nje in splošna javnost.

Trajanje: Ne več kot 20 minut.

Obdobje sodelovanja: aktivno en mesec

Način: vključuje samo vprašanja zaprtega tipa, da se zagotovi preprosto in hitro sodelovanje

Varovanje zasebnosti: anketa je anonimna in spoštuje vašo zasebnost v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

 

Vaš prispevek je pomemben!

Ste pripravljeni ustvariti pomembne učinke? Sodelujte v naši raziskavi in nam pomagajte izboljšati varstvo temeljnih pravic v Evropi.

Vaše mnenje je bistvenega pomena, če ste del organizacije civilne družbe ali združenja, aktivist_ka, pravni strokovnjak_inja, zagovornik_ca človekovih pravic ali polnoletna oseba, ki jo zanima varstvo temeljnih pravic v Evropi.

Iščemo glasove, kot je vaš, da bi razumeli, kako se Listina EU o temeljnih pravicah dojema in uporablja v različnih državah. Z vašim prispevkom bomo lahko zbrali dobre prakse ter izboljšali ozaveščenost o temeljnih pravicah in njihovo uporabo v EU.

Z izpolnitvijo te ankete nam boste pomagali pozitivno vplivati na prihodnost temeljnih pravic v Evropi!

Sodelovanje je anonimno in varno ter traja le 15-20 minut.

Vsak glas šteje. Naj bo vaš slišan!

Pojdi na anketo!